Echipa apărătorii vieții albastre

Echipa apărătorii vieții albastre

Scris deAndreea Maria Giurgiu

Publicat pe 9 Noiembrie 2020


No, dragii pădurii, tocmai ce a aflat Muma de-o inițiativă de la niște tineri pasionați de mediu și a zis să dea sfoară-n țară.

Să vezi ce poveste! Concursurile prietenii apelor 2020 au luat naștere cu prilejul Săptămânii Europene a Dezvoltării Durabile. Tinerii (cu vârste cuprinse între 13 și 25 ani) au fost invitați să participe la unul (sau la toate cele trei) concursuri de pe marele internet - că deh, voi ăștia mai tinerii știți voi cum e cu tărâmul ăsta! Concursul nu se desfășoară peste mări și peste țări ci la un click distanță, pe: Instagram – Takeover (ce părere ai despre apă?), TikTok – Soft power to the young (arată-le tuturor cum vezi viitorul râului sau lacului din orașul tău) și Facebook – App(a) pentru viitor (apele au nevoie de tine).

Poate ai auzit cum căpăteniile UE s-au pus și s-au sfătuit și împreună o strategie de bătaie au găsit! Noi astăzi o cunoaștem după numele de Agenda 2030. Participarea îi încurajată pentru ai ajuta pe tineri să fie mai informați cu privire la Obiectivele Dezvoltării Durabile (ODD) care se referă la apă așa cum apar în Strategia națională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 și să afle cum pot contribui la îndeplinirea acestora.

Știi cum îi vorba din străbuni - după muncă și răsplată! Ăi mai răsăriți din concurs o să primească și premii! Tot din astea în ton cu lumea, se vor oferi cărți și câte un încărcător wireless plus un încărcător pentru priză primelor 3 echipe câștigătoare.

La Mumă îi place când vede omul implicat de mic! Tocmai de-asta elevii din clasa a 9-a E, de la Colegiul Național “Dr. Ioan Meșotă” din Brașov or venit și i-or povestit Mumei despre concursul ista „Takeover” la care participă și ei. În acest concurs, elevii de liceu și gimnaziu or fost încurajați să creeze o postare pentru Instagram legată de importanța apei și care este părerea lor despre ape.

Iacă nu cu uimire, da’ mai mult cu mândrie, i-a întrebat Muma pe acești vrednici copii ai pădurii de ce au vrut ei să meargă la concursul cu pricina! Și răspunsul n-o dezamăgit! O zis dragii de ei că vor să facă publicul în lung și-n lat conștient de poluarea apei și de măsurile pe care le putem lua ca să putem trăi cu toții într-un loc mai bun.

Apărătorii vieții albastre, cum și-o ales ei numele, i-au povestit la Mumă că au avut prilejul să se informeze mai îndeaproape despre această problemă! Chiar dacă știau ei și înainte, cât au căutat informații în lung și-n lat, au învățat o lecție valoroasă - că și ei pot la nivel personal să aibă mai multă grijă de planetă și să se ferească din a folosi fără căpătâi resursele pe care lumea asta frumoasă ni le pune la dispoziție!

Iaca aici, cititorule, dacă te-am făcut curios sau curioasă, poți găsi propunerea Apărătorilor vieții albastre! Dacă îți place ce zic ei și dorești să îi sprijini cu un like sau/și un share: https://www.instagram.com/p/CGzy6xYJu_M/ Muma te încurajează să o faci pentru că este tare important să îngrijim spiritul tânăr pus pe schimbat lumea! Să îi ascultăm că deh, doar ei vor sta pe acest pământ mai mult decât noi.

Muma speră că acești copii v-au inspirat și pe voi așa cum or inspirat-o pe Mumă și că veți fi și mai hotărâți în lupta pentru viitorul planetei și al acestor copii acum.

Înapoi la blog