Războiul climatic. Singurul război care ne va pune capăt

Războiul climatic. Singurul război care ne va pune capăt

Schimbările climatice afectează toate regiunile lumii. Calotele glaciare se topesc, iar nivelul mărilor și oceanelor este în creștere. În unele regiuni, fenomenele meteorologice și precipitațiile extreme sunt tot mai frecvente ( Inundațiile din Australia, taifunul din China), în timp ce altele se confruntă cu valuri de căldură și secetă extreme ( Valul de căldura din Italia și Spania). Trebuie să acționăm acum, sau aceste efecte nu vor face decât să se agraveze.

Schimbările climatice reprezintă o amenințare foarte gravă, iar consecințele lor ne afectează multe aspecte ale vieții. Iată mai jos o listă a principalelor consecințe ale schimbărilor climatice.

După cum vedeți, schimbările climatice reprezintă o problemă gravă și ne afectează pe toți. Situația poate să pară copleșitoare, dar avem și o veste bună: există soluții, chiar dacă nu putem evita viitorul război climatic putem limita efectele prin plantarea copacilor și reducerea consumului în exces de energie electrică, gaz și carburant.

Înapoi la blog